Serious Music Alphen

Slowcore met The Fire Harvest en Downriver Dead Men Go

Deze avond geeft Serious Music Alphen de ruimte aan 2 van de beste ‘slowcore’ bands van Nederland op dit moment: Downriver Dead Men Go en The Fire Harvest. Anders dan de progressieve rock (die vakaer te horen is bij Serious Music Alphen, biedt ‘slowcore’ een heel andere muzikale ervaring: meeslepende songs in een lagere versnelling, vol emoties en diepgang.

The Fire Harvest maakt al 12 jaar intieme slowcore in het verlengde van vooral het oeuvre van Jason Molina (Songs: Ohia): traag voortslepende liedjes met spaarzame arrangementen en af en toe aanzwellende overstuurde gitaren. Frontman Gerben Houwer speelde ook in postrockband ‘We vs. Death’, maar besloot ook een soloproject te beginnen, dat toch weer een band werd. De band doet het qua albums ook ‘slow’: er verschenen een enkele EP en een split 7” met de Belgische band Reiziger. Vorig jaar brachten hun allereerste album uit: “Singing, Dancing, Drinking”, geproduceerd door de Canadese cowboy en countryheld Daniel Romano en uitgebracht bij Snowstar en Subroutine Records, twee toonaangevende Nederlandse labels. Het album is enthousiast ontvangen en de band was volop te horen op de landelijke radiostations . Muzine.nl : dit is geen plaat om mee te zingen en op te dansen, allesbehalve dat, maar wel een om lekker voor te gaan zitten.

Downriver Deadman Go is (DDMG) een post-rockband uit Zuid-Holland, ontstaan in 2009 als zijproject van de alternatieve rockband Caitlin. De band richt zich op melancholische, introspectieve muziek waarin beleving voorop staat. De lang uitgesponnen nummers worden gekenmerkt door een experimentele liedjesstructuur, met soundscapes opbouwend naar een climax. In 2015 werd het debuutalbum ‘Tides’ eerst in eigen beheer uitgebracht en toen onder Freia Music in 2016. Een tour langs Nederlandse zalen volgde. In maart 2018 is het tweede album 'Departures' uitgebracht bij Freia Music. De recensies zijn lovend en ook vele progrock- liefhebbers zijn inmiddels ‘gevallen’ voor de zeer melodieuze sound van deze band. Ook live komt DDMG uitstekend uit de verf door haar eclectische shows , ondersteund door beelden die de muziek versterken. Stap uit je comfortzone en laat je meeslepen door The Fire Harvest en Downriver Deadman Go!

Kaarten
Online € 15,00
Aan de kassa € 17,50.
Deze activiteit is onderdeel van een evenement. Klik hier voor meer informatie.