Serious Music Alphen

Jazzrock-Fusion Festival

Serious Music Alphen organiseert deze avond voor de 1e keer een heus Jazzrock-Fusion festival met optredens van Jurgen Burdorf, Simone Croes en Richard Hallebeek. (Onder voorbehoud : muziek met DJ André in de foyer en een doorlopende film in het Filmhuis).

De Nederlandse, op het Amsterdamse conservatorium geschoolde, gitarist Jurgen Burdorf raakt als 9 jarige jongen geïnspireerd door Mark Knopfler (Dire Straits). Zijn andere gitaarvoorbeelden zijn Bill Frisell, Steve Lukather en Eef Albers. Jurgen is een veelgevraagde muzikant. Zijn passie ligt echter in zijn zelfgeschreven nummers met de voor hem kenmerkende sound waarin jazz, rock en Americana terug te horen zijn. Stevige songs en instrumentaal vuurwerk worden afgewisseld met meer verstilde nummers. In maart 2018 verscheen het nieuwe (3e) album ‘Picking Up Steam’ dat voortbouwt op de goed ontvangen voorgangers ‘Opening Lines’ (2016) en ‘Straight Up Guitar’ (2017). Het nieuwe album onderscheidt zich door nog meer onversneden gitaarenergie, in combinatie met een diep groovende ritmesectie. Jurgen treedt op met zijn band die bestaat uit Tico Pierhagen (toetsen), Hugo den Oudsten (basgitaar) en Willem Smid (drums).

Simone Croes studeerde als eerste vrouwelijke basgitariste af aan de afdeling ‘jazz’ van het Conservatorium van Amsterdam en treedt al vele jaren op met diverse formaties. Ze heeft recent haar eerste eigen album ‘Pick up your Bass’ uitgegeven met melodische fusion/funk gecomponeerd rond de basgitaar. Ze liet zich daarbij inspireren door Marcus Miller en Victor Wooten, maar heeft een duidelijk eigen geluid. De pers spreekt over ‘een debuut meesterwerk’ en ‘gloed- en gevoelvolle composities, gedoseerd virtuoos baswerk’. Simone wil dit festival graag laten horen wat dat betekent, samen met haar band, bestaande uit Sietse Huisman (drums), Willem Hellbreker (saxofoons en fluit), Folker Tettero (gitaar), Stefano de Smaele (toetsen) en Edwin van Beek (samples en percussie).

Richard Hallebeek studeerde (ook) aan het Amsterdamse conservatorium en in Los Angeles en is al meer dan 30 jaar (professioneel) gitarist en muziekdocent. Hij trad op met tal van bekende gitaristen (waaronder grootheden als Scott Henderson, Steve Hunt en Allan Holdsworth). In Los Angeles nam hij in 1996 de fusion-klassieker ‘Generator’ op. Daarna volgden meerdere solo-cd’s, een indrukwekkende reeks bijdragen aan albums van/met andere gitaristen en ook zeer veel optredens in binnen- en buitenland. Vanaf 2011 heeft Richard een eigen label ‘Richie Rich Music’ waarop hij zijn eigen muziek uitbrengt. Eind 2017 heeft Richard Hallebeek zijn nieuwe cd “One Voice” uitgebracht. Hij zal hiervan ongetwijfeld nummers spelen en zodoende laten horen wat hij allemaal in huis heeft.

Hij laat zich vergezellen door Frans Vollink (bas) en Niels Voskuil (drums).
Dit festival brengt deze drie geweldige bands met alleen maar top-muzikanten samen voor een onvergetelijke avond heerlijke jazzrock en fusion. Alphen heeft eindelijk weer een jazznight; mis het niet!

Kaartverkoop:
Bij online aankoop € 17,50
Aan de kassa € 20,00
Inclusief consumptie.