Serious Music Alphen

Galahad

Op 22 juni treedt de Engelse progrock Galahad op in het Parkvilla Theater. Na hun weergaloze concert in 2013 komen ze terug met een nieuwe show die in het teken van hun nieuwe album ‘Seas of Change’ staat.

Galahad is een Engelse prog-rockband die in 1985 is begonnen met het spelen van covers (van onder andere Genesis, Marillion, Rush en ook Focus). De band maakte ook al eigen materiaal en steunde toen opkomende bands als IQ, Pendagron, Pallas en Magnum.

Albums
Het eerste album, ‘Nothing Is Written’ verscheen in 1991; pas 11 jaar later (2002) brachten ze ‘Year Zero’ waarop John Wetton (Asia, King Crimson e.d.) als gastvocalist meewerkte. Op het volgende album ‘Empires Never Last’ laat de band een wat steviger geluid horen, Het werd zowel commercieel als artistiek hun beste album en de band ontving hiervoor diverse prijzen. In 2012 verschenen maar liefst twee albums: ‘Battle Scars’ in april en ‘Beyond The Realms Of Euphoria’ in oktober. Hier experimenteerde de band met het inpassen van dance, ambient en zelfs trance invloeden in de progrock. De pers was zeer enthousiast over deze twee albums en de snelle ontwikkeling en vernieuwende muziek van de band. De site Progwereld stelt op basis van deze albums vast dat ‘Galahad een instituut aan het worden is in de wereld van prog.’ Het 30-jarige jubileum van de band in 2015 wordt gevierd met een mooie dubbel-cd met hun mooiste werk en nog niet eerder uitgegeven materiaal uit de beginjaren. In 2017 brengt de band de prachtige cd ‘Quiet Storms’ uit met rustige uitvoeringen van eerder uitgegeven nummers en enkele covers. Begin 2018 is het tijd voor een echt nieuw album ‘Seas of Change’ dat (volgende de beste progrock-tradities) slechts een lang nummer bevat.

We zijn natuurlijk erg benieuwd hoe dit klinkt in het Alphense Parkvilla Theater en kijken uit naar de terug keer van deze sympathieke band in Alphen.
Het concert begint om 20.15 uur; de kassa is om 19.15 uur open.

Kaartverkoop
Bij reservering € 17,50
Aan de kassa € 20,00
Inclusief consumptie.

Kaartverkoop via Serious Music Alphen