Serious Music Alphen

Phoenix Again

Op vrijdag 13 april 2018 mag Serious Music Alphen weer een geweldige band uit Italië welkom heten op het podium van Parkvilla Theater. Phoenix Again maakt pure symfonische rock met een jaren ’70 tintje.

Again maakt pure symfonische rock met een jaren ’70 tintje.
In 1981 besluiten de broers Claudio (gitaar), Antonio (basgitaar) en
Sergio (gitaar) Lorandi om samen met drummer Silvano Silva de band Phoenix op te richten. Dit viertal, afkomstig uit Bressia (Italië), speelt geruime tijd samen voordat besloten wordt tot een meer symfonisch geluid. Hiervoor trekt Phoenix toetsenist Emilio Rossi aan. Na zeventien jaar is de koek echter op; in 1998 houden de bandleden het voor gezien.

In 2007 overlijdt Claudio Lorandi. Voor de overgebleven broers en drummer Silva is dit een reden om Phoenix nieuw leven in te blazen. Samen met Marco Lorandi (gitaar) en Giorgio Lorandi (percussie), twee zonen van broer Antonio, en aangevuld met toetsenist Andrea
Piccenelli, gaan zij verder onder de naam Phoenix Again. Een goed gekozen naam, als je bedenkt dat een feniks altijd uit zijn eigen as weet te herrijzen.

Jaren ’70 als inspiratiebron.
In 2011 verschijnt het eerste officiële album ‘ThreeFour’, gevolgd door ‘Look Out’ in 2014. Het derde album, ‘Unexplored’, verschijnt op 6 mei 2017. Dit album wordt zeer goed ontvangen (onder andere met een ‘tip’ in het vakblad iO Pages). Progwereld spreekt over ‘een neoprog getint geluid dat doordrenkt is met inspiratie uit de jaren ’70 prog die groepen zoals Yes, Camel, King Crimson en Genesis maakten’. Elementen van klassieke muziek, folk en fusion zijn hierin verwerkt.

Phoenix Again maakt geen muziek voor de achtergrond; de kwaliteiten van de muzikanten en de indrukwekkende composities vergen al je aandacht. Het theater is bij uitstek de plek om deze muziek te ontdekken en te beleven. Bij Parkvilla Theater zal de band zich dus prima op zijn plaats voelen!

Kaartverkoop
Bij reservering € 15,00
Aan de kassa € 20,00
Inclusief consumptie

Kaartverkoop via Serious Music Alphen