Programmeren in het onderwijs

Programmeren is een vaardigheid die tegenwoordig steeds belangrijker wordt en eigenlijk niet mag ontbreken in het lesprogramma op school. Wat veel mensen denken, is dat programmeren iets is dat je op computer doet. Daar denken wij anders over, want programmeren is een manier van (strategisch/logisch) denken en toepassen!

Teamtraining programmeren in de klas 

Tijdens een teamtraining worden drie verschillende methodes behandeld en uitgeprobeerd om ‘unplugged’ te leren programmeren. Deze methodes zijn 1 op 1 over te nemen in de lespraktijk om de leerlingen te leren programmeren, maar kunnen ook vakoverstijgend ingezet worden binnen de huidige lessen in de klas. Een stapje verder gaan, kan ook. We laten graag zien hoe je dit in de klas en thuis kunt oefenen op de computer of tablet.

Programmeren in de klas

Naast het 1 op 1 overnemen van de methodes, kan er ook gekozen worden om een deskundige programmeur in de klas te laten komen om meer verdieping en verrijking te geven. Deze programmeur zal tijdens het programmeren in de klas zowel met als zonder de computer werken. De leerlingen beginnen met een half uur ‘unplugged’ programma’s maken. Na dit half uur hebben de leerlingen genoeg basiskennis om op hun eigen niveau en snelheid door te gaan met spelletjes doen, die aansluiten bij het geleerde tijdens het ‘unplugged’ programmeren. Met dit verschil dat er op de computer veel meer mogelijkheden en gradaties in niveaus zijn. Elke leerling zal na afloop van de les in staat zijn om te programmeren op zijn of haar niveau.


Kosten teamtraining programmeren en/of programmeren per klas op aanvraag via educatie@parkvilla.nl