Schaduwen en schimmen groep 3 t/m 8

Leerlingen gaan zelf aan de slag met het maken en spelen van het schimmenspel. Ze maken kennis met het Spaanse schimmenspel en de

Chinese stokpoppenspel. Klassieke muziek is het uitgangspunt waarbij de instrumenten met hun toonsoorten een verhaal vertellen. Waar het verhaal zich afspeelt, wie de personages zijn en wat ze meemaken gaan de leerlingen bepalen. Na het maken van het verhaal gaan de leerlingen de stokpoppen en decorstukken maken. In de tweede les gaan de leerlingen de voorstelling oefenen en opvoeren. De les wordt afgesloten met een korte reflectie.

Het schimmenspel kan ook schoolbreed worden afgenomen en kan indien gewenst aansluiten bij een lopend thema van de school. Een schoolbreed project heeft de zelfde opbouw en sluit aan bij de verschillende doelgroepen. Het schimmenspel wordt in de klas geoefend en gereflecteerd en schoolbreed met een voorstelling in de schoolzaal afgesloten.

Disciplines: Audiovisueel, beeldend, cultureel erfgoed, literatuur, muziektheater.

Schoolvakken beeldend, bewegingsonderwijs, drama, muziek, Nederlandse taal. 

Deelname aan Creatieve workshops is voor elke individuele school mogelijk. Elke school kan een keuze maken voor één of meerdere modules. 

Heeft u vragen over de kosten van de Creatieve workshops? Mail ons dan op educatie@parkvilla.nl