Kennismaking met cultuureducatie

“Parkvilla helpt schoolteams hun onderwijs en het curriculum creatiever te maken.”

Primair onderwijs: workshopaanbod

Parkvilla heeft een uitgebreid aanbod aan workshops van diverse disciplines. Kijk hiervoor bij het kopje Primair onderwijs in de keuzebalk.  

Primair onderwijs : het cultuurmenu

Parkvilla  is samenwerkingspartner van Cultuurpalet en Kunstgebouw Z-Holland. Jaarlijks wordt een cultuurmenu aangeboden aan de scholen in de regio.  Leerlingen maken op een laagdrempelige manier kennis met culturele instellingen en verschillende disciplines zoals beeldende vorming, theater, dans, literatuur, muziek en nieuwe media. De workshops, excursies en voorstellingen worden veelal gecombineerd met voorbereidende of afsluitende kunstlessen. Leerlingen komen zo elk jaar in aanraking met kunst en cultuur. Parkvilla is een belangrijk ontwikkelaar en aanbieder.

Voortgezet onderwijs : Cultuurdagen (CKV)

Parkvilla organiseert in nauwe samenspraak met de school workshopprogramma’s en cultuurdagen. Het doel is kennis maken met culturele instellingen en het aanbieden verdieping op disciplines of nieuwe technieken. De cultuurdagen van Parkvilla zijn gericht op aansluiting bij de CKV-methode.

Workshops werden ook in combinatie aangeboden met o.a. filmeducatieprogramma’s. Het workshopaanbod sluit aan bij de 21e-eeuwse vaardigheden: creativiteit, nieuwe media, onderzoekvaardigheden en reflectie. Het programma voor het voortgezet onderwijs is uitgebreid en aangepast op de specifieke vragen van de scholen.