Filmhuis

Aanvullende richtlijnen voor het filmhuis vanaf 25 september

Om veilig te genieten van de film gebruiken wij de CoronaCheck-app bij iedereen vanaf 13 jaar. Voor het coronatoegangsbewijs heb je de CoronaCheck-app nodig op je mobiele telefoon.

Ben je volledig gevaccineerd?
Download de CoronaCheck-app op je smartphone en voer de stappen in de app uit. Het toegangsbewijs wordt dan automatisch aangemaakt in de vorm van een QR-code. Je bent alleen volledig gevaccineerd als je laatste vaccinatie minimaal 2 weken geleden heeft plaatsgevonden.

Ben je niet of half gevaccineerd?
Dan kun je alleen het coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app downloaden met een negatieve coronatestuitslag. Maak hiervoor een afspraak bij een van de aangesloten testlocaties via testenvoortoegang.org. Zorg ervoor dat deze test minder dan 24 uur voor je bezoek afgenomen wordt, anders is het niet geldig.

Heb je geen smartphone?
Ook als je geen smartphone hebt, is het nodig om een coronatoegangsbewijs aan te maken. Het gele boekje of een vaccinatiebewijs is niet geldig. Op CoronaCheck.nl staat uitgelegd hoe je aan de papieren versie van een coronatoegangsbewijs kunt komen.

Kom niet naar het theater met verkoudheidsklachten of griepverschijnselen. 

Controle & legitimatie

Bij binnenkomst wordt de QR-code van je coronatoegangsbewijs gescand door onze medewerkers. Let op dat je het tabblad met de Nederlandse QR-code laat zien, want de internationale is niet geldig. Vergeet bij het bezoek je legitimatiebewijs niet. 

Kaartverkoop 

  • Kaarten zijn online te koop, tot 5 minuten voor aanvang.
  • In de filmzaal kan je bij aankoop van een kaartje een stoel kiezen. In de theaterzaal kan je niet van te voren een stoel kiezen. Je mag zelf een plaats uitzoeken. 

We hopen dat jullie er samen met onze medewerkers voor zorgen dat de coronacheck soepel verloopt. Houd daarvoor het coronatoegangsbewijs en je tickets alvast gereed bij binnenkomst. Het zal voor iedereen even wennen zijn en wat extra tijd kosten. Kom daarom op tijd naar het filmhuis, zodat we ruim de tijd hebben om iedereen te controleren en in de zaal te laten plaatsnemen.

We wensen je een mooi filmbezoek toe!