Parkvilla nu

Parkvilla is de aanbieder van kunsteducatie, filmhuisfilms en theatervoorstellingen van de gemeente Alphen aan den Rijn en wijde omgeving. Parkvilla biedt diverse mogelijkheden om actief en/of passief deel te nemen aan kunstzinnige activiteiten. Wij richten ons hiermee op álle inwoners van Alphen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk en Zwammerdam!
 
Parkvilla biedt:

  •  Kunsteducatie: regulier én bijzonder cursusaanbod in de kunstdisciplines beeldend, dans en theater. Daarnaast organiseren wij Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in het primair en voortgezet onderwijs en de cultuurprojecten in het kader van BOOST (Bouwen aan Opgroeien, Ontwikkelen, Sport en Talent)
  • Filmhuis: een aanbod van wekelijks wisselende kwaliteitsfilms
  • Theater: een bijzonder aanbod van muziek, cabaret, lezingen en toneel


Daarnaast biedt Parkvilla:

  • Bijeenkomsten en partijen: ten behoeve van cursisten, bezoekers, feesten en partijen, verhuur particulier en bedrijven
  • Parkkunst: het grootste cultuurfestival van Alphen wordt georganiseerd door Parkvilla op Koningsdag. Jaarlijks bezoeken rond de 25.000 mensen dit festival met een kunstmarkt, muziekplein, kinderactiviteiten en (straat)theater!                                
  • Overige activiteiten: o.a. excursies, cultuurparticipatie- en andere projecten.

Parkvilla is onderdeel van het samenwerkingsnetwerk BOOST. En werkt daarnaast samen met diverse organisaties zoals 'Alphen Beweegt', 'de Nieuwe Muziekschool', 'Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland.

De Stichting Parkvilla is aangesloten bij de branchevertegenwoordiger Cultuurconnectie en volgt de CAO-Kunsteducatie. Het bestuur van Parkvilla verricht haar taken onbezoldigd.

Ons RSIN/fiscaalnummer is: 0041.14.644