Parkvilla nu

Kom en laat je verrassen!

Parkvilla laat kunst en cultuur beleven en is de aanbieder van filmhuisfilms, theatervoorstellingen, creatieve cursussen en kunsteducatie. Parkvilla biedt tal mogelijkheden om actief en/of passief deel te nemen aan kunstzinnige activiteiten. Parkvilla richt zich ons op álle inwoners van jong tot oud van Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk, Ter Aar, Langeraar, Woubrugge en Zwammerdam. Parkvilla is een levendige, culturele ontmoetingsplek in een prachtig, karakteristiek, monumentaal pand.
 

De pijlers van Parkvilla:

  • Filmhuis: in onze mooie bioscoop bieden wij een aanbod van wekelijks wisselende kwaliteitsfilms.
  • Theater: een bijzonder aanbod van muziek, cabaret, toneel, colleges en familievoorstellingen.
  • Creatieve cursussen. Meer dan 80 creatieve cursussen voor alle leeftijden onder leiding van ervaren, enthousiaste en deskundige vakdocenten.
  • Cultuureducatie: regulier én bijzonder cursusaanbod in de kunstdisciplines beeldend, dans en theater. Daarnaast organiseren wij Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in het primair en voortgezet onderwijs en de cultuurprojecten in het kader van BOOST (Bouwen aan Opgroeien, Ontwikkelen, Sport en Talent).
  • Verhuur voor events: Parkvilla heeft vele ruimtes en unieke mogelijkheden voor bedrijven en particulieren voor feesten, bruiloften, recepties, bedrijfspresentaties, relatiedagen, lezingen, workshops, culturele activiteiten of besloten theater- en filmvoorstellingen.

Daarnaast organiseert Parkvilla:

  • Parkkunst -het grootste cultuurfestival van Alphen ad Rijn- wordt georganiseerd door Parkvilla op Koningsdag. Jaarlijks bezoeken rond de 25.000 mensen dit festival met een kunstmarkt, muziekplein, kinderactiviteiten en (straat)theater!                                
  • Overige activiteiten, zoals kunstreizen, excursies, cultuurparticipatie- en andere projecten.

Parkvilla is onderdeel van het samenwerkingsnetwerk BOOST. En werkt daarnaast samen met diverse organisaties zoals Alphen Beweegt, Nieuwe Muziekschool Alphen, Jeugdtheaterhuis.

De Stichting Parkvilla is aangesloten bij de branchevertegenwoordiger Cultuurconnectie en volgt de CAO-Kunsteducatie.

Ons RSIN/fiscaalnummer is: 0041.14.644