Filminleiding bij Oscarwinnaar The Shape of Water

The Shape of Water was dit jaar de grote winnaar bij de Oscars! De romantische fantasyfilm werd bekroond als beste film en ontving in totaal 4 Oscars. Speciaal daarom op donderdag 24 en zaterdag 26 mei een inleiding voorafgaand aan de film. Cultuurhistorica Sara Hoogveld vertelt over 'design' in de film.

Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is. De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa's leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken.

Cultuurhistoricus Sara Hoogveld geeft voorafgaand aan de voorstellingen van donderdag 24 en zaterdag 26 mei een inleiding (ca. 20 minuten) over design in de film. Voor deze beide voorstellingen geldt een toeslag. De inleiding start om 20.00 uur met direct aansluitend de film.

Meer info en kaartverkoop: KLIK HIER