Nieuw in Alphen: kinderfestival Konijn aan de Rijn

Op 10 juli huppelen er heel veel konijntjes in Park Rijnstroom en in het gebouw van Parkvilla. De zomervakantie kan niet mooier beginnen. Wij organiseren namelijk voor de eerste keer een gratis toegankelijk kinderfestival voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Er is van alles te beleven: diverse theatervoorstellingen, prikkelende workshops door het Jeugdtheaterhuis en de Nieuwe Muziekschool Alphen, een konijnen speurtocht in het park en een konijnenhol maken. Ook draait de film 'Stip en Vlek' waarin te zien is hoe zij de dolste capriolen uithalen.

En niet te vergeten: lekker eten en drinken. Kinder-conceptstore Kersvers is aanwezig met zorg uitgekozen producten. Ook kunnen kinderen bij de kraam als konijntje geschminkt worden én organiseren zij een konijnenspeurtocht in het park.

Voor de hele familie
“We hebben er heel veel zin en hopen op een hoge opkomst. Het wordt een vrolijke dag voor de hele familie”, aldus de organisatoren Agnes van den Ham en Arjenne Bouwknegt van Parkvilla. “We laten met dit festival zien dat Parkvilla ook een mooie plek is voor kinderen, met voorstellingen én cursussen. Het Jeugdtheaterhuis is er de hele dag met de workshops: Verhalen vertellen, Verkleedkist: wie wil jij zijn, Wat ga jij zingen? En een dansworkshop: Hoe wil jij dansen.”

Qua theatervoorstellingen wordt er gestart met de avonturen van Olifantje in het bos. Daarna is er de voorstelling Konijn!. Konijn begeeft zich in de wereld buiten zijn vertrouwde kooi en dat staat garant voor verwondering en hilariteit.

Oekraïense theatermaker
Om 15:00 uur begint de voorstelling 'Geel', een samenwerking met Castellum. In 'Geel' wordt het publiek meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles, geel is. Met haar mimespel laat de Oekraïense theatermaker Anastasiia Liubchenko allerlei grappige gele bewoners tot leven komen. Tijdens het festival is er de mogelijkheid om een donatie te doen, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Het festival duurt van 10:00 tot 16:00 uur. Onder het kopje 'Evenementen' staat het volledige programma met alle tijden.