Netflix: The Lost Daughter

The Lost Daughter stond klaar voor vertoning in ons filmhuis toen we de deuren moesten sluiten wegens de lockdown. Deze film is dus helaas niet op het grote doek te zoen, maar kun nu wel thuis op de bank bekijken. Deze film met Olivia Colman (The Father) in de hoofdrol is nu te zien op Netflix.

Tijdens een strandvakantie raakt Leda (Olivia Colman) geobsedeerd door een jonge moeder en haar dochter. Hun liefdevolle relatie en met name hun luidruchtige en intimiderende familie werken op haar zenuwen. Leda wordt overweldigd door duistere geheimen uit haar eigen verleden en heftige herinneringen aan het moederschap waar zij op jonge leeftijd mee te maken kreeg. Na een impulsieve actie belandt ze in de onheilspellende wereld van haar eigen geest, waar ze wordt gedwongen de keuzes die ze als jonge moeder heeft gemaakt en de gevolgen daarvan onder ogen te zien. 

De film is gebaseerd op de bestseller van Elena Ferrante en is het regiedebuut van Maggie Gyllenhaal. Om nog een grote naam te noemen: Olivia Colman neemt de hoofdrol op zich.

De cast van The Lost Daughter bestaat verder uit Dakota Johnson, Jessie Buckley, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Paul Mescal en Dagmara Dominczyk.

NRC ★★★★☆ Maggie Gyllenhaals uitstekende regiedebuut ‘The Lost Daughter’ stelt harde vragen over het moederschap.

Volkskrant ★★★★☆ Een veelzijdiger personage dan Leda in ‘The Lost Daughter’ is moeilijk voorstelbaar