Expositie: Studie naar de COBRA

Cursisten van docente Annemarie van Hooff hebben zich laten inspireren door de COBRA. De deelnemers hebben voor deze tentoonstelling een werk gemaakt waarbij ze vooraf de titel konden kiezen. Wanneer wij weer onze deuren mogen openen is deze vrolijke, veelzijdige en vrije tentoonstelling tot 26 januari te zien in de trapopgang van het Parkvilla gebouw.

Annemarie: ‘Er is gezocht naar een vorm van schilderen, die bij jezelf past maar ook invloeden heeft vanuit de COBRA. Op deze manier leer je opnieuw kijken naar je eigen werk en de manier waarop je schildert. Daarom staat de afbeelding bij dit bericht ondersteboven, dit is een oefening om los te komen van de werkelijkheid.'

De COBRA-groep was van 1948 tot 1951 een avant-gardebeweging van kunstenaars. Een rebelse groep die kleurrijk en daadkrachtig schilderde vanuit de onschuld uit de mens. De naam COBRA is opgebouwd uit de beginletters van de hoofdsteden, waar de kunstenaars en oprichters van deze kunstenaarsgroep vandaan kwamen: Copenhagen, Brussel en Amsterdam.