Vooruitblik op filmprogramma

We geven alvast graag een vooruitblik op de films die binnenkort bij ons te zien zijn.

Dune

VANAF 22 OKTOBER
De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve ("Arrival", "Blade Runner 2049") regisseert "Dune", naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert.
Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank

VANAF 23 OKTOBER
Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen die elkaar uit het oog verliezen wanneer de familie Frank onderduikt. Drie jaar later, in 1945, ontmoeten de twee meisjes elkaar in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Hannah probeert haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

Nr. 10

VANAF 16 OKTOBER
De nieuwe speelfim van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie. Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert. 

Drijfzand

Drijfzand laat op aandachtige, inlevende manier zien hoe ingrijpend het is om tegelijkertijd voor je moeder en je eigen kind te moeten zorgen. Met topacteerwerk van Elsie de Brauw en Hanna van Vliet, aldus de Filmkrant. Drijfzand vertelt het verhaal van een intrigerende moeder-dochterrelatie en de keuze tussen loyaliteit, gezondheid en liefde.

The Doors: Live at the Bowl ’68 Special Edition

Speciaal Bioscoopevenement op 4 en 7 november
Op 5 juli 1968 zetten The Doors het podium van de Hollywood Bowl in vuur en vlam met een legendarisch optreden dat wordt beschouwd als het beste wat de band ooit op film heeft vastgelegd. Het viertal wist de twee jaar ervoor hun liveoptredens te perfectioneren en was in absolute topvorm na hun derde albumrelease ‘Waiting for the Sun’ met de nummer 1 hit ‘Hello, I Love You’...