Aretha Franklin, Jimi Hendrix, Motown & Oasis te zien en vooral te horen bij Parkvilla

Muziekliefhebbers komen aan hun trekken de komende tijd bij Parkvilla met theaterconcerten en films waar muziek de rode draad is. In het theater brengt De Erwin van Ligten Band een eerbetoon aan Jimi Hendrix. De film Respect is het buitengewone waargebeurde verhaal van Aretha Franklin. En de muziekdocumentaire Hitsville: The Making of Motown is wegens veel belangstelling nog één keer extra te zien op zaterdag 11 september.

Jimi Hendrix Re-Experience 50th + 1
Aanstaande zaterdag komt de Erwin van Ligten Band met special guest Eric Vaarzon Morel naar Parkvilla met de Jimi Hendrix Re-Experience 50th + 1 Anniversary tour. Van Ligten, een van Nederlands beste gitaristen, brengt met zijn band zeker geen doorsnee tribute of look-a-like-show; hij vertolkt de nummers met zijn eigen sound en toch duidelijk Hendrix.

Respect
Vanaf 15 september is de film Respect te zien, een muzikale filmbiografie over de legendarische zangeres Aretha Franklin. Oscar- en Grammy-Awardwinnaar Jennifer Hudson kruipt in de rol van deze Queen of Soul. De film volgt Franklins carrière vanaf dat ze als kind in een kerkkoor zong tot ze uitgroeide tot een internationale superster.

Hitsville: The Making of Motown
Jazz en soul liefhebbers opgelet, Parkvilla vertoont opnieuw eenmalig de muziek-documentaire Hitsville – The Making of Motown. Een must voor iedereen die alles wil weten over de geboortegrond van de vele jazz-, soul- en gospellegendes en van de échte Motown-sound. Een muzikale avond vol met Soul muziek en de interessante geschiedenis van Motown.

Oasis Knebworth 1996
Op 23 en 26 september draait het filmhuis Oasis Knebworth 1996. In 1996 kwamen 250.000 jonge muziekfans samen in Knebworth Park, om Oasis te zien optreden in twee recordbrekende shows. De concerten waren binnen een dag uitverkocht: maar liefst 2,5 miljoen mensen  probeerden tickets te kopen. De film vertelt het verhaal van dat weekend en van de speciale band tussen Oasis en haar fans. Een uitgelaten en op momenten aangrijpende filmische viering van één van de belangrijkste concerten van de afgelopen 25 jaar.