Expositie cursisten expressief tekenen en schilderen

De cursisten van Annemarie van Hooff exposeren tot 27 augustus in de trapopgang en de eerste verdieping van Parkvilla. De expositie Is getiteld Lucht en Blauw en is zeker een bezoekje waard. De opdracht was werken vanuit blauwen als hoofdkleur, de lucht zonder begrenzing, horizon of wat dan ook expressief neer te zetten op doek, papier of wat anders.

'Vanzelfsprekend zijn de feitelijke waarnemingen van de lucht en het weer van wezenlijk belang voor de maker/maakster. Ook hun gemoedstoestand tijdens het maken is zeer bepalend. Goed gehumeurd dan wel in een dip, bezorgd of juist uitgelaten, verkerend met anderen of juist helemaal alleen. En de kijkers? Voor hen geldt eigenlijk hetzelfde. Wat zien zij en hoe ervaren zij dat?' De geëxposeerde werken kennen een vrije en brede variatie. Met overgave gemaakt, soms 'out of the blue', soms al luisterend  via 'bluetooth' naar 'Rhapsody in blue' of 'Midnight blue', maar ook wel keurig langs 'blauwe lijntjes'.  Kom kijken, je zult zeker geen 'blauwtje' lopen', aldus Annemarie van Hooff:

De afgelopen eeuwen heeft Nederland veel beroemde schilders van luchten voortgebracht. Deze expositie laat zien dat amateurschilders van nu ook zeer goed in staat blijken aantrekkelijke luchtgezichten te maken. Beeld: schilderij van Flip Stehouwer.