Nomadland, grote winnaar Oscars

De Oscars 2021 zijn 25 april uitgereikt. De grote winnaar dit jaar is Nomadland. De film won maar liefst drie beeldjes. Wij kunnen niet wachten om de film te vertonen! Dus houd de agenda in de gaten als we straks weer open zijn!

Nomadland won prijzen voor Beste film, Chloé Zhao nam de prijs in ontvangst voor Beste Regisseur en hoofdrolspeelster Frances McDormand kreeg een beeldje voor Beste Actrice.

Chloé Zhao is pas de tweede vrouw die de prijs voor Beste Regisseur in ontvangst mocht nemen. In Nomadland gaat Fern (Frances McDormand) - na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada - met een bus op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade. Echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells spelen in de film de mentoren en vrienden die Fern steunen tijdens haar ontdekking van het Amerikaanse westen. 

Beste mannelijke hoofdrol voor Anthony Hopkins
Anthony Hopkins won de prijs voor Beste mannelijke hoofdrol. De 83-jarige acteur won deze prijs voor zijn rol in de film The Father.  

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. Zijn dochter Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.