Thuis filmdiner met Babette's Feast

Het weekend van 16,17 en 18 april kun je weer genieten van een heerlijk thuis filmdiner. Deze keer met de Deense sfeerfilm Babette's Feast, een terechte Oscar winnaar voor beste buitenlandse film.

Babette's Feast is een echte klassieke eetfilm met prachtige Deense en vooral Franse gerechten. Zo intens heb je mensen nog niet zien genieten van lekker eten. Een pareltje. De chefkoks van restaurant Brunel serveren in samenwerking met Parkvilla een proeverij van gerechten die in de film goed te zien zijn en/of geproefd worden. ’s Middags kan het diner worden afgehaald bij Parkvilla of worden thuisbezorgd.

Babette's Feast
Babette’s Feast (Gabriel Axel, 1987) is een Deense film over verborgen verlangens uit het begin van de 19e eeuw. Aan de verlaten kust van Denemarken wonen Martina en Philippa, dochters van een strenge protestantse predikant die elke aards genot afkeurt. Op een dag arriveert de mysterieuze Babette die Frankrijk is ontvlucht. De twee zussen bieden haar onderdak in ruil voor het verrichten van huishoudelijk werk. Na 14 jaar krijgt Babette het bericht dat ze de loterij heeft gewonnen en ze besluit om een enorm Frans feestmaal te maken. Het wordt een diner om nooit te vergeten! Oscar voor de beste buitenlandse film in 1988.

Finishing touch
De gerechten zijn genummerd en hebben een tijdscode, zodat je precies weet wanneer je de film moet pauzeren om de finishing touch aan het gerecht te geven. De bestelling kan worden geplaatst op cinemaculinair.nl. Deelnemers dienen thuis zelf de filmstream te downloaden via film.nl.

Interesse en tickets: klik hier