En de Oscars gingen naar .....


Op 9 februari  werden de jaarlijkse Oscars uitgereikt. Vier Oscar winnende titels kun je de komende weken gaan zien bij Parkvilla filmhuis. 

Opvallend waren de vier Oscars  voor de Zuid-Koreaanse film “Parasite”. De film voor een Oscar voor Beste film én Beste buitenlandse film. Uniek want Parasite is de eerste niet-Engelstalige film die de belangrijkste categorie wint. Daarnaast won Parasite een Oscar voor Beste regie ( Bong Joon Ho) en Beste origineel scenario. "Parasite" won ook al twee BAFTA's, waaronder Best Film in not English Language. "Parasite" draaien we van 26 februari tot en met 4 maart. 

1917”, genomineerd voor maar liefst tien Oscars, won uiteindelijk twee Oscars. Die voor Beste Geluid en voor Beste visual effects. "1917" won onlangs ook al zeven BAFTA's, waaronder Best Film. Deze film draaien we van 12 tot en met 17 maart.

"Jojo Rabbit, bij ons te zien van 28 februari tot en met 7 maart, kreeg een Oscar nominaties voor o.a Beste bewerkte scenario. De film won ook al een BAFTA.

De Oscar voor Beste kostuums ging naar “Little Women”, te zien van 20 tot en met 30 maart. Deze film won ook al een BAFTA.