Sporen van Indië

Op straat, in huis, zelfs in de huid van mensen om ons heen. Overal vind je de Indische sporen van een geschiedenis die Nederland voorgoed veranderde. 

Na vier eeuwen gemeenschappelijke geschiedenis heeft bijna 10% van de Nederlanders Indisch bloed in de familie. In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt aan de hand van de historische verwevenheid tussen Indië en de stad Amersfoort, zomaar een stad midden in Nederland.


Producent Reda van der Putten werkte twee jaar aan het vooronderzoek. Presentator Hans Goedkoop schreef het script en presenteert de documentaire. Vele aspecten van de Indische invloeden op de complete Nederlandse maatschappij komen aan bod: De Indo’s, de Molukkers maar ook de veteranen en de Totoks, de plantages en de pensions.


Zaterdag 17 juni - SPECIAL - UITVERKOCHT
Op zaterdag 17 juni organiseren we in samenwerking met Participe een programma rondom de film Sporen van Indië. We combineren dit met een Moluks buffet. Na de filmvertoning serveren we rond 17.45 uur buffet. 


Na de film is er de mogelijkheid om na te praten in de foyer met een medewerker van Participe. 

Catering door Taste of Maluku
Het buffet wordt verzorgd door Taste of Maluku en bestaat uit heerlijke Molukse gerechten. Ervaar de authentieke smaak van de Molukse keuken!


Minimaal 15 en maximaal 50 plaatsen voor buffet.