Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring

Speciaal in onze theaterzaal eenmalig de live documentaire en na afloop Q&A met Golden Earring muzikant Rinus Gerritsen.

In Behind the Music neemt Rinus Gerritsen de kijker mee door de fascinerende geschiedenis van de Haagse band die met de hit Radar Love wereldwijd doorbrak: van de eerste muzikale stappen in een naoorlogse volkswijk in Den Haag, via verliesgevende Amerikaanse tours tot de verhalen achter de hits en achter de schermen bij de Earring. Rinus geeft samen met Cesar Zuiderwijk (drummer) een interessante muziek clinic en speelt ook een aantal nummers met zijn Haagse vrienden van The Wizards, Nico Dijkshoorn en zijn dochter Natouch. Krijg een unieke inkijk in de muziek en het leven van de Golden Earring.

Met wereldwijde hits als 'Radar Love', 'When The Lady Smiles', Twilight Zone'en vele andere klassiekers is Golden Earring misschien wel de grootste band die Nederland ooit heeft voortgebracht. Er is hernieuwde aandacht voor de band, hun muziek en de verhalen over de band. Vorig jaar interviewde popjournalist Martin Kuiper, Golden Earring lid Rinus Gerritsen in poppodium Paard in Den Haag. Niet eerder vertelt Rinus zo openhartig over de Earring, de onderlinge verhoudingen, grappige anekdotes over de diverse tours, het Amerika avontuur, de vriendschap. Ontwapenende, ontroerende en grappige situaties gegarandeerd!

Q&A
Na afloop van de documentaire is er een Q&A op het podium, begeleid door popjournalist Martin Kuiper.