Loving Vincent

Extra voorstelling zaterdag 13 januari 16.00 uur.

Zes jaar intensief werk heeft geleid tot de eerste geschilderde speelfilm over Vincent Van Gogh. Wanneer hij net succes krijgt, pleegt hij zelfmoord. Vanwaar deze daad? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, reist naar Auvers en probeert er Vincents mysterieuze dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allen geschilderd door Van Gogh) die hij onderweg ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. De waarheid over de getroebleerde Vincent blijkt niet eenvoudig te achterhalen. Het verhaal is gebaseerd op de vele brieven die Van Gogh schreef, gespeeld door acteurs die later zijn overgeschilderd in de originele stijl van de kunstenaar. Meer dan 100 van zijn meesterwerken worden in de film tot leven gebracht.

Loving Vincent won de Europese award voor Beste Europese Animatiefilm bij de European Film Awards in Berlijn en is genomineerd voor een Golden Globe voor "Best Motion Pctuee, Animated".

Het Parool **** Mag je schilderijen tot leven wekken in films? Puriteinse kunstcritici vinden van niet, want een schilderij is geen film. Dat lijkt een slimme constatering, maar is het niet.
Nederlands Dagblad ***** Betoverd, uniek en meeslepend.
Het Parool **** Een liefdevolle hommage
K