Yvette Bavelaar

Yvette Bavelaar komt uit Alphen aan den Rijn en is werkzaam als realistisch portrettekenaar.

Ze geeft teken en schilderles in verschillende leeftijdsgroepen. Daarnaast heeft Yvette recent Sterren op het doek gewonnen. Ze woont en werkt in Alphen aan den Rijn waar zij haar atelier heeft aan huis. Werk van haar is te zien op www.yvettebavelaar.nl.

Biografie
"Als kind was ik al iets meer op mezelf en zeer creatief. Het duurde niet lang voordat ik precies natekende wat ik zag, en dagen lang op mijn kamer zat, de tijd vergeten, vol opgegaan in hetgeen dat ik aan het maken was. Op de basisschool mocht mijn tekening ook zelden mee naar huis omdat de leraar hem wilde ophangen achterin de klas. 
Daar was ik dan teleurgesteld over omdat ik het zo graag aan mijn moeder wilde laten zien, maar de meester was te trots. ''  Jij moet illustrator worden, zei hij. ''

Ik wilde toch liever vastigheid en heb jaren gezocht naar de studie en baan die bij me paste. Ik heb diverse kunstacademies geprobeerd maar vond al snel dat het anders moest en had weinig geduld me aan te passen aan de leraren. Werken met houtskool vond ik het ergste. Ik begreep het nut niet van dagenlang vuilnis natekenen met houtskool en je werd nog vies ook. Inmiddels zit ik onder de zwarte vlekken wanneer ik sta te tekenen. 
Ik ben zelf door gegaan met tekenen en heb steeds mijn werk gedeeld op social media. 
Al gauw kwam de vraag of ik ook eens een tekening voor iemand wilde maken en dat is zo gegroeid." 

Curriculum Vitae
"Na het voortgezet onderwijs in 2001 heb ik een cursus modeltekenen gevolgd in Den Haag op de Koninklijke Academie voor beeldende kunst. Een jaar later heb ik me aangemeld voor de toelatingsprocedure op de Willem de Kooning kunstacademie in Rotterdam en ben ik toegelaten. Daar ben ik richting mode gaan studeren. 

In 2009 heb ik de opleiding grafisch vormgeven gevolgd en ben ik in 2011 gaan werken als vormgever.

In 2011 ben ik cursus klassiek portret schilderen gaan volgen bij Hanneke Naterop in Parkvilla Alphen aan den Rijn. Ik heb daar diverse cursussen gevolgd.

In 2012 Ben ik naar de Amsterdamse Hogeschool voor kunsten en heb ik een cursus gevolgd richting lerarenopleiding. 

Inmiddels werk ik thuis als professioneel portrettekenaar en dat is goed te combineren met mijn twee kinderen. Daarnaast ben ik docent tekenen en schilderen, verzorg ik workshops voor zowel individueel als in groepsverband."