Ballet Gevorderden

Klassiek ballet…wie kent het niet? Bekende balletten als "Het Zwanenmeer" en "De Notenkraker" worden al eeuwenlang gedanst. Het ziet er licht en sierlijk uit en het lijkt allemaal zo makkelijk. Maar de dansers en danseressen hebben al die passen, sprongen en draaien met oefening en geduld moeten leren.

De les begint met oefeningen aan de barre, zoals: plié, tendu, ronde jambe, etc. Daarna gaat de les verder in het midden van de zaal, waar wordt gewerkt aan coördinatie en balans. Hoe hoger het niveau hoe technischer en complexer de oefeningen. Aan het einde van de les worden er grotere sprongen gemaakt en kun je fijn door de hele dansstudio bewegen.

Bij Parkvilla bieden wij voor alle leeftijden en niveaus klassiek ballet aan. In overleg met de docent wordt het juiste niveau gekozen. Er zijn drie niveaus: ballet beginners niveau, ballet midden niveau en ballet gevorderden niveau.

In de cursus voor  gevorderden werken we aan complexe oefeningen waar je coördinatief wordt uitgedaagd. De les bevat alle onderdelen van een barre, sprongetjes, een adagio, pirouettes en een grand pas. Heb je al een aantal jaren ervaring in ballet en past deze dansstijl goed bij je? Dan is deze les echt iets voor jou!