Ballet Beginner 11+ jaar

Klassiek ballet…wie kent het niet? Bekende balletten als "Het Zwanenmeer" en "De Notenkraker" worden al eeuwenlang gedanst. Het ziet er licht en sierlijk uit en het lijkt allemaal zo makkelijk. Maar de dansers en danseressen hebben al die passen, sprongen en draaien met oefening en geduld moeten leren.

De les begint met oefeningen aan de barre, zoals: plié, tendu, ronde jambe etc. Daarna gaat de les verder in het midden van de zaal, waar wordt gewerkt aan coördinatie en balans. Hoe hoger het niveau hoe technischer en complexer de oefeningen. Aan het einde van de les worden er grotere sprongen gemaakt en kun je fijn door de hele dansstudio bewegen.

Bij Parkvilla bieden wij voor alle leeftijden en niveaus klassiek ballet aan. In overleg met de docent wordt het juiste niveau gekozen. Er zijn drie niveaus: ballet beginner, ballet midden en ballet gevorderden.

In de cursus ballet beginner  wordt er kennis gemaakt met de basisprincipes van de ballettechniek. Er is tijd en ruimte om te wennen aan de balletpasjes aan de barre en in het midden van de zaal. De basishouding staat centraal in deze les; de uitgedraaide beenposities, het strekken van de benen en voeten èn het opstrekken van de rug. Durf jij deze uitdaging aan?