Portretschilderen, breng je model tot leven op het doek!

Wil je een eigen portret schilderen?
In deze cursus voor starters en gevorderden, leer je wat je nodig hebt om je favoriete model te portretteren. Je leert op verschillende manieren te kijken naar je model en ontwikkelt de techniek om op het doek te krijgen.
 
Je leert kijken, tekenen en schilderen. Het onderwerp ‘Portret’ kun je op vele manieren benaderen. We gaan bekijken wat andere meesters met het onderwerp deden en natuurlijk ga je op zoek naar een benadering die het best bij jou past.
Er zullen diverse technieken aan bod komen, van nat-in-nat tot een klassieke opbouw in lagen verf. Maar welke techniek je ook gebruikt, een schildering valt of staat bij het waarnemen en het zichtbaar maken van dat wat je wilt laten zien. Er hoeven geen knappe plaatjes gemaakt te worden; je gaat zoeken met verf, net zolang tot het portret aan je verschijnt.
We gaan aan de slag met behulp van foto’s, spiegels en misschien zelfs live modellen. In de loop van de 32 lessen ontwikkel je een eigen techniek die het best past bij datgene wat jij wilt laten zien.
 
Materiaallijstje starters:
-houtskool
-schetsblok
-crepe-tape
Materiaallijstje gevorderden:
-genoeg schildersdoeken, panelen of schilderboards
-olie- of acrylverf: titaanwit(grote tube)-citroengeel, cadmiumgeel middel, cadmiumrood licht, quinnacridone rose, ultramarijn, pthaloblauw, pthalogroen, sapgroen, chroomoxydegroen, gele oker, gebrande sienna
-afscheur-palet
-poetslappen
-drie jampotten met deksel
-reukarme terpentine, 1 liter
-lijnolie
-foto's, tablet of smartphone

www.svanb.nl
www.instagram.com/niels_smits_van_burgst
www.facebook.com/nielsSvanB