Tekenen & Schilderen: Alle Technieken

Kunst maken (en kijken) wordt een feestje.

Heb je een introductiecursus gevolgd, (cursus 128) dan kun je makkelijk in deze cursus instromen. In de cursus komen diverse materialen en technieken aan bod: houtskool, grafiet, inkt, aquarel, gouache, acryl, olieverf en gemengde technieken. We gaan wat dieper op de materie in, reflecteren op de kunstgeschiedenis en op hedendaagse tentoonstellingen. Opdrachten van de docent worden afgewisseld met het maken van eigen werkstukken naar uw eigen idee. Je wordt hierin persoonlijk en intensief begeleid.

Omdat tekenen meestal aan de basis staat van een werkstuk, zal de docent samen met jou hier de nodige aandacht aan besteden. Je zult onder meer inspiratie opdoen aan de hand van boeken en artikelen over kunstgeschiedenis. Van de docent krijg je opdrachten om je te sturen in het ontwikkelen van je eigen handtekening. Daarnaast is er voldoende ruimte om je eigen initiatief verder uit te werken. Je zult ervaren dat het een uit het ander voortvloeit.

De opdracht van de docent is meestal toegespitst op één bepaalde techniek of een combinatie van technieken. Wanneer je daarna naar je eigen idee gaat werken, kan je doorgaan met dezelfde techniek, zodat je hierin meer ervaren wordt. Geef je toch liever de voorkeur aan een andere techniek, dan zal de docent je daarin met volle aandacht begeleiden. We bezoeken tijdens de cursus eenmaal een museum, dat telt als een les.

Het doel dat Colette Curfs zich stelt:

Als docent wil ik je laten ervaren dat je zelfstandig kan werken met een eigen kwaliteit en een persoonlijk handschrift. Om zover te komen staat voor mij voorop in de les: het ontwikkelen van techniek, nieuwsgierigheid, vrijheid, tolerantie, communicatie, zelfreflectie, plezier en doorzettingsvermogen. Door aan deze punten te werken kom je steeds een stapje verder en wordt kunst maken en kijken een feestje.

Over Colette Curfs

Colette Curfs studeerde Tekenen en Textiele werkvormen aan de lerarenopleiding te Delft en vervolgens Schilderen en Grafische technieken aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam. Colette werkt in een groot atelier op het Wilhelmina Gasthuis terrein in Amsterdam en is verbonden als docent tekenen en schilderen aan Parkvilla en aan het Culturele Centrum van de VU te Amsterdam. Haar werk is te zien op www.artxs.nl/colette.htm.