Expressief Schilderen

Jezelf beeldend ontwikkelen is een verrijking voor je leven!
 
In deze cursus onderzoeken we alle beeldende mogelijkheden om tot optimale expressie te komen en schuwen het niet om nieuwe technieken met een uitdagende vormgeving te combineren. Eigenheid is een groot doel in deze cursus in combinatie met begrip voor kunststromingen die ons kijken hebben gevormd.
 
In thematische opbouw word je uitgedaagd om in je werk meer en meer je eigen expressieve stijl tot uitdrukking te brengen. Middels het uitdiepen van de beeldelementen kom je tot stilering of zelfs abstrahering. In deze vorm van lesgeven is het onderzoek in voorstudies van groot belang. Je kunt hierbij aan materiaalonderzoek, maar ook aan compositie en kleuronderzoek denken. De docent neemt je gaandeweg het proces mee naar een steeds persoonlijker onderzoek. Je wordt dan ook zeer individueel begeleid. Desalniettemin gaan de verschillende niveaus goed samen. We werken met verschillende materialen, zoals verf, krijt en potlood. Alle lesthema’s worden ondersteund door het gebruik van kunstboeken, het bezoeken van een expositie (1 of 2 keer per seizoen) en een beamerpresentatie. Ook gaan we op locatie tekenen. Zo leer je naar kunst te kijken en zul je je eigen ontwikkeling ook in een groter perspectief kunnen plaatsen. Aan het eind van een lessencyclus bespreken we klassikaal ieders werk, wat altijd als zeer leerzaam en interessant wordt ervaren.
 
Het lesgeld is excl. de volgende kosten:
Kosten voor het bezoeken van een museum, expositie, tekenlocatie of film en de eventuele reiskosten.
De aan te schaffen materialen worden altijd ruim van tevoren opgegeven. In overleg met de docent kan tot aanschaf worden overgegaan of voor een alternatief worden gekozen.
Materiaallijstje eerste les: potloden (2H, HB, 4B, 6B), gum, houtskool en kneedgum. Ander materiaal wordt later aangegeven.