Top 3 Tekenen & Schilderen, deel 3

Top3 cursus, bestaat uit 3 modules
105 a, de eerste module wordt gegeven door Colette Curfs
105 b, de tweede module wordt gegeven door Hanneke Naterop
105 c, de derde module wordt gegeven door Angenelle Thijssen
Bij deze module schrijft u uitsluitend in voor module 105c
Wilt u ook inschrijven voor één van de andere modules, dan gaat u naar cursusnummer 105a of 105b.
Wanneer u voor alle drie modules wilt aanmelden, dan gaat u naar cursusnummer 105 en krijgt u een aantrekkelijke korting.
 
3e module TOP-3 Angenelle Thijssen 105C
 
Expressie in beelden!
In deze cursus pakken we door om vanuit realisme verder te gaan in de mogelijkheden van expressie. Of we nu het thema model, landschap of stilleven induiken, steeds gaat het om de mogelijkheid eigen expressie in het thema te leggen. De docent reikt alle mogelijke inzichten en oefeningen aan om het ontwikkelen van een eigen expressie mogelijk te maken. Geen uniforme resultaten, maar iedere cursist verwerkt het thema op zijn eigen, beeldende manier.
 
Samen met de docent ga je onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om jouw werk meer expressie te geven. Om dat te bereiken gaan we dieper in op de mogelijkheden van de beeldelementen, compositie, vormen, kleuren en contrasten. De kunstgeschiedenis is hierbij een leerzame inspiratie. Een aantal weken werken we met thema’s die de docent aanreikt. Termen als realiteit, stileren en abstraheren komen hierbij aan de bod. De docent vindt jouw eigen wensen en inbreng erg belangrijk en houdt hier uiteraard rekening mee.
 
Voorstudie tekenen
Het ontwikkelen van je eigen kijkwijze begint met een voorstudie door middel van tekenen. Dit aspect heeft een belangrijke plaats in deze cursus. In die voorstudie wordt de eerste stap naar eigen inbreng in het verwerken van het thema gezet. De thema’s kunnen bijvoorbeeld variëren van het tekenen van een model of portret tot het tekenen van een stilleven of landschap. Je zult verschillende technieken gebruiken in de loop van het studieproces; een greep uit de mogelijkheden: houtskool, pastelkrijt, acrylverf, aquarel, collage en inkt. Deze mogelijkheden zijn, i.o.m. de docent, naar ieders wens uit te breiden.
 
Reflectie: na zo’n lessencyclus bespreken we klassikaal de veelheid aan beeldende en technische oplossingen van alle cursisten. Een verrassend en leerzaam moment!
 
Materiaallijstje: Omdat het de derde module betreft, zal de docent je tegen die tijd mailen wat de benodigdheden voor de eerste lessen zijn.