Acryl/olieverf schilderen

Ontdek je zelfstandigheid als schilder.
Wanneer je al een basiscursus schilderen met acryl- en/of olieverf hebt gevolgd, kun je in deze schildercursus je verder ontwikkelen. De individuele begeleiding staat garant voor een moderne, persoonlijke voortzetting van je technische en creatieve vorming.
Je zult gaan werken met acrylverf, olieverf op waterbasis of traditionele olieverf (dit laatste uitsluitend met reukarme mediums en oplosmiddelen).

Persoonlijke begeleiding.
In deze cursus krijg je veel ruimte om aan eigen thema’s te werken. Daarin word je persoonlijk begeleid. De docent zal naar je kijken waar specifiek jouw kwaliteiten liggen. Is dat de technische kant of ben je creatief heel sterk. Waar liggen jouw kansen?
Je krijgt van de docent persoonlijke aanwijzingen en tips. Aan de hand van werken van bekende kunstenaars, artikelen, boeken en tentoonstellingen kun je inspiratie opdoen.
Na verloop van tijd zal je je eigen werkelijkheid weten te maken. Klassieke thema’s, technische opdrachten maar zeker ook fantasieopdrachten liggen aan deze persoonlijke vorming ten grondslag.
Je gaat eenmaal per seizoen met je medecursisten een museum bezoeken. Dit geldt als een les.
Elke les eindigt met een nabespreking waarbij alle werkstukken besproken worden.

Het doel dat Colette zich stelt is:
Ik wil je als cursist laten ervaren dat je een zelfstandig schilder bent, met een eigen kwaliteit en een persoonlijk handschrift. Om zover te komen staat voor mij voorop in de les: het ontwikkelen van techniek, persoonlijk handschrift, nieuwsgierigheid, tolerantie, vrijheid, plezier, communicatie, zelfreflectie en doorzettingsvermogen.
Zo wordt het schilderen voor jou uiteindelijk een feestje!