Fotografie - verder verkennen

Als je meer wilt dan zomaar een foto maken..
Heb je de techniek wel zo’n beetje onder de knie maar moet je die nog wel wat meer in de vingers krijgen, of is er de laatste jaren wat de klad in je fotografie gekomen? Dan is deze cursus misschien iets voor jou.
 
Onder begeleiding van fotograaf/docent Jan van Rijn ga je je verdiepen in het medium fotografie en leer je naast de technieken ook veel over de inhoud van het fotografisch beeld.
Wat kun je allemaal uitdrukken met dat medium en hoe is dat in de historie vanaf het prille begin en gedurende de ontwikkeling van de fotografie door fotografen/kunstenaars gedaan.
 
Naast die reflectieve kant is er natuurlijk ook de praktische kant.
We behandelen per les uitgebreid een onderwerp en bekijken wat er daarvoor aan technische vaardigheden en bewerkingstechnieken nodig zijn en je krijgt ter inspiratie te zien wat er al gemaakt is in de loop der jaren.
Je krijgt dan een opdracht waarvoor je 2 weken de tijd hebt om die uit te voeren. In de daarop volgende les worden de resultaten uitgebreid besproken en geanalyseerd op goede en minder goede kanten. De onderwerpen die aan bod komen variëren van (zelf)portret, landschap, stilleven tot aan het maken van een beeldverhaal.
Ook wordt er iedere les aandacht besteed aan actuele fototentoonstellingen en publicaties en ontwikkelingen op technisch gebied.
Dus als je het gevoel hebt dat je na een basiscursus nog wat meer oefening nodig hebt om je camera optimaal te kunnen gebruiken is dit de ideale vervolgcursus. 
Maar ook als je al jarenlang fotografeert maar het weer (op)nieuw leven in wil blazen is dit een goede cursus.
De 7 lessen vinden om de week plaats op de volgende data:

les 1  05-09 genres

les 2  19-09 portret

les 3  03-10 stilleven

les 4  31-10 stilleven praktisch

les 5  14-11 landschap

les 6  28-11 maken of nemen

les 7  12-12 low key -high key

Na iedere les ontvang je digitaal het besproken lesonderwerp en andere relevante informatie.
Indien er een camera nodig is wordt dat van te voren aangekondigd.