Nr. 329a: Qigong

Wat is Chineng Qigong?
Qigong  is een Chinese bewegingsleer, gericht op het genezen en verbinden van lichaam en geest. Het helpt je in balans te blijven: fysiek, emotioneel en mentaal. Emoties worden evenwichtig en de geest wordt sterker. De levensenergie (ook wel Chi of Qi) gaat weer stromen in je lijf waardoor je je energieker en fitter voelt, en je lichaam verjongt.

Chi Neng Qigong verbetert je gezondheid bij uiteenlopende lichamelijke klachten.  Rug-, nek- schouder- en bekkenklachten, reuma, RSI en vermoeidheid, maar ook mentale klachten zoals stress, slaapproblemen, depressie, burn-out en concentratieproblemen. 
 
Een gezonde en soepele ruggengraat vormt de basis van de lessen. Ieder orgaan is verbonden met je ruggengraat, dus zodra blokkades hier zijn opgeheven, zal dit ook een positieve invloed hebben op al je organen. Het doel is om je ruggengraat en je organen te voorzien van Chi (levensenergie). Je immuunsysteem versterkt.
Chineng Qigong kan een wezenlijke transformatie en verrijking in je leven teweeg brengen.
De lessen helpen je zowel fysiek als ook emotioneel en geestelijk in harmonie te komen en stilte en rust te ervaren in jezelf. Je leert beter om te gaan met klachten en problemen.
We werken vanuit een krachtig energieveld, dat we samen creëren.
 
Werkwijze
In de lessen wisselen het fysiek doorwerken van het lichaam (binnen je eigen mogelijkheden) af met verstilling en verdieping. De oefeningen zijn altijd aangepast aan wat voor jou nodig en wenselijk is. Je krijgt oefeningen mee om thuis te kunnen beoefenen, maar dit is echter geen voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de cursus. Het is het doel zowel lichaam als geest te ontspannen zonder passief te worden.
 
Het is fijn als je gemakkelijk zittende kleding, een matje en wat water meeneemt. Er zijn evt. matjes in de studio aanwezig.