Nr. 132: Tekenen & schilderen: De mens als onderwerp

In deze cursus ga je tekenen en schilderen geïnspireerd door foto’s en/of een model. Daarbij maakt het niet uit hoeveel ervaring je al hebt met tekenen en schilderen. De docent kan cursisten op hun eigen niveau begeleiden. Er komen verschillende technieken aan bod en we kijken naar werk van diverse kunstenaars die werken vanuit de menselijke figuur.

Er is ook aandacht voor de basiselementen. De nadruk ligt daarbij op de techniek. Hoe schilder je, hoe bereik je het gewenste effect? Welke kwasten kun je gebruiken, wanneer moet je een potlood en wanneer houtskool nemen? Welke effecten geeft olieverf in vergelijking met acrylverf? Je leert om dieptewerking in je beeld te realiseren.

Daarnaast ga je in de cursus jouw eigen plan helder krijgen: Wat vind je mooi wat wil je maken? Waar ligt jouw kracht in het tekenen en schilderen? Hoe krijg je de werkelijkheid met precisie op het doek of papier. Of wil je die liever vangen in losse toetsen? Of wil je de menselijke figuur juist meer abstract weergeven?

We sluiten elke les af met een korte bespreking om met elkaar en van elkaar te leren.