Nr. 970: Textiel bedrukken

Op dit moment is deze cursus uitverkocht. Als u interesse heeft in deze cursus, kunt u een mailtje sturen naar cursussen@parkvilla.nl. Dan plaatsen wij u graag op een wachtlijst. Bij voldoende animo gaan we een nieuwe reeks starten.

Houd jij ook van verven, textiel, en creatief bezig zijn? Dan is deze cursus vast iets voor jou. Vergeet de dagelijkse beslommeringen, ga lekker met je handen aan het werk en dompel je in vele mogelijkheden van textiel bedrukken.
 
In deze cursus maak je kennis met Shibori, een eeuwenoude Japanse kunst waarbij stoffen handmatig worden geverfd. De stof wordt gevouwen, samengebonden of tussen blokken geklemd. Vervolgens wordt de stof in een bad van indigo geverfd. Door het afbinden van de stof dringt de verf op sommige plekken wel door, en op andere plekken niet. Hierdoor ontstaan prachtige patronen en kleureffecten op de stof. Het resultaat is altijd verrassend!
Je leert verschillende technieken van Shibori, waaronder tie-dye.
Je gaat zelf aan de slag door lapjes stof af te binden en te verven. Van je mooie lapjes ga je een kussenhoes, etui of servetten maken.
 
Ook ontdek je hoe een patroon in elkaar zit en leer je hoe je zelf een dessin kan maken, door verschillende manieren van ordenen. Je maakt sjablonen van soft lino en daarmee stempel je patronen op papier. Je mooiste ontwerp werk je uit op een tas of theedoek.