Nr. 550: Keramiek

Heb je een beetje ervaring met klei, ben je gevorderd of is het werken met klei helemaal nieuw voor je? Dat is dit de cursus voor jou.

Tijdens deze cursus wordt er ingegaan op de verschillende basistechnieken om te werken met klei. Je ontdekt welke techniek bij jou past om je eigen objecten/werkstukken te kunnen maken.

We werken aan de hand van opdrachten met een thema. Deze opdrachten dagen je uit om de veelzijdigheid van klei te ontdekken. Iedere cursist werkt het thema op zijn/haar eigen manier uit in de techniek naar keuze.

Regelmatig zal het werk met elkaar worden besproken. Het is leerzaam te zien hoe ieder het thema op zijn eigen manier uitwerkt. De docent geeft individuele begeleiding en advies.

Zowel handvormen als werken met de draaischijf is een optie. Er zijn 6 draaischijven in het lokaal te gebruiken. Kortom, bezig zijn met klei staat voor ontdekken, experimenteren en plezier!

Eerste les meenemen: schort, eventueel kleigereedschap, emmer met deksel om je klei in te bewaren.

Klei is beschikbaar bij de docent. Deze is niet inbegrepen in de cursusprijs.

 

Let op!

Tijdens deze cursus wordt één workshopzaterdag georganiseerd op 13 mei 2023. De duurt van 9:30 uur - 15:00 uur. Deze zaterdag maakt onderdeel uit van de cursus en telt mee voor 2 reguliere lessen.