Nr. 501a: Keramiek

Het vak keramiek is een ambacht. Dit betekent dat het tijd kost om je de technieken eigen te maken. Het proces van het maken is net zo belangrijk als het resultaat.Tijdens het maken ontdek je waar je voorkeuren liggen, wat je mooi of belangrijk vindt in een beeld. Het kritisch leren kijken naar je werk is een belangrijk onderdeel van het beeldend leren.

In deze cursus leer je diverse technieken die bij het vak keramiek horen, zoals draaien, opknijpen en met platen bouwen komt. Daarnaast biedt de docent verschillende decoratietechnieken aan.

Naar aanleiding van een thema kun je werken in de techniek van je voorkeur. Zo nu en dan werken we met zijn allen aan een korte technische opdracht. Zowel gevorderden als beginners kunnen aan de slag in deze groep.

Over de docent
Beatrijs van Rheeden is zelfstandig keramist en werkzaam in Barendrecht. Zij is afgestudeerd aan de ABK Minerva te Groningen met een 1e graads Lerarenopleiding Handvaardigheid met als specialisatie Keramiek. In Hongarije haalde zij aan de Academie van Toegepaste Kunsten te Budapest een Master Degree Ceramics.

 

 

 

Dit is de eerste module van deze cursus, lopend van september tot december 2022. Als u zich ook voor de periode van januari tot mei 2023 wilt aanmelden, moet u zich ook via die cursus pagina aanmelden.