Nr. 405a: Beeldhouwen / Ruimtelijk Vormgeven

In deze cursus van 15 lessen, waarvan 1 excursie kun je kennismaken met beeldhouwen. Deze ambachtelijke kunstvorm leunt op twee pijlers:

Plastiek: het boetserend opbrengen van materiaal
Sculptuur: het door middel van hakken weg halen van materiaal

Aan de hand van deze pijlers gaan we op onderzoek uit. Geïnspireerd door voorbeelden uit de oude of hedendaagse kunstwereld onderzoeken we diverse technieken, beeldelementen, materialen en gereedschappen. Er zal worden gewerkt in klei, was, gips, steen, hout, papier, cement, brons etc.

Het doel is om een eigen vormentaal te leren ontwikkelen en goede beelden te leren maken. Wat is een goed beeld en hoe kom je daartoe? Naast het opzetten van een eigen project werken we met klassikale opdrachten, waarbij we bijvoorbeeld gaan bronsgieten, rubberen mallen maken, portret boetseren, gevelstenen maken of modelboetseren.
Zo wordt een traject doorlopen waarbij ruimte is voor kennismaking met nieuwe materialen, gereedschappen en werkmethodes maar zeker ook ruimte voor verdieping van reeds aanwezige vaardigheden. Basismaterialen en gereedschappen zijn aanwezig.
 
Femke Kempkes is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en is 1e graads docent ruimtelijk vormgeven en kunstgeschiedenis. Zij werkt als beeldend kunstenaar aan multidisciplinaire projecten.
 

 

Dit is de eerste module van deze cursus, lopend van september tot december 2022. Als u zich ook voor de periode van januari tot mei 2023 wilt aanmelden, moet u zich ook via die cursus pagina aanmelden.