Nr. 352: Ballet 16+ jaar

LET OP! Op dit moment zijn er nog te weinig aanmeldingen voor deze cursus. Zodra de cursus voldoende aanmeldingen heeft wordt deze cursus gestart. Heeft u intresse, of wilt u meer informatie? Dan kunt u ons altijd mailen op cursussen@parkvilla.nl

Licht en luchtig, hoge sprongen, het lijkt zo makkelijk wanneer je naar Het Zwanenmeer of de De Notenkraker kijkt, maar deze passen en sprongen kosten de dansers jaren van oefening, geduld en hard werken.

Een balletles begint altijd met oefeningen aan de barre. De uitgebreide warming-up bestaat uit oefeningen als de plié, tendu en rond de jambe. Daardoor worden de spieren warm en gerekt, waarna de les verder wordt voortgezet au milieu, oftewel in het midden van de zaal. Verder is er aandacht voor balans, spring- en draaitechniek.

De lessen klassieke ballet zijn altijd zorgvuldig opgebouwd, waardoor de complexiteit van de oefeningen in de loop van het seizoen toenemen. Je zult merken dat je de oefeningen steeds beter zult beheersen, jouw flexibiliteit en kracht steeds iets meer zullen toenemen. In de les is aandacht voor elk niveau, van beginners tot gevorderden.