Nr. 351: Pre-pointe en spitzen les

LET OP! Op dit moment zijn er nog te weinig aanmeldingen voor deze cursus. Zodra de cursus voldoende aanmeldingen heeft wordt deze cursus gestart. Heeft u intresse, of wilt u meer informatie? Dan kunt u ons altijd mailen op cursussen@parkvilla.nl

Op spitzen dansen is droom van menig ballerina in spé. Bij Parkvilla bieden wij spitzen les aan voor meisjes (en jongens!) vanaf 12 jaar. Echter zijn er wel eisen waar je als danser aan moet voldoen, voordat je aan spitzen begint. Zo moeten je enkels sterk genoeg zijn en moet je de ballettechniek goed beheersen. Het dansen op spitzen vergt namelijk veel kracht en techniek. De balletdocent beoordeeld of een leerling toe is aan het volgen van de spitzen les en is betrokken bij het aanmeten van de spitzen. Wij vinden het zeer belangrijk op een verantwoorde wijze om te gaan met het dansen op spitzen, dit doen wij om blessures te voorkomen.

De lessen worden rustig opgebouwd, we beginnen met eenvoudige basisoefeningen om de enkels en voeten te versterken en breiden deze gedurende het seizoen steeds verder uit met uitdagende verantwoorde oefeningen. Soms zijn de voeten en enkels nog net niet sterk genoeg om volledig op spitzen te dansen, ook dan ben je welkom in deze les. Je zult dan tijdens de les werken aan de juiste techniek en kracht om later in het seizoen op je spitzen te kunnen dansen. Ook wanneer je al wel wat ervaring hebt met dansen op spitzen kun je aansluiten. Binnen deze les zal de docent differentiëren aan de hand van het individuele niveau per leerling.

Deze les is alleen te volgen als tweede (extra) les, naast een andere dansles uit ons rooster.