Nr. 109a: Teken & Schilder atelier

Zin om te tekenen en schilderen in het nieuwe jaar ? Dan is dit een cursus voor jou.

In 15 lessen leer je samen met andere beginnende cursisten de beginselen van het tekenen en schilderen. Deze cursus is prima geschikt voor echte beginners, maar ook voor diegenen die weinig of al lang niet meer getekend of geschilderd hebben. In dit traject krijg je 15 lessen.

De eerste lessen wordt er in zwart/wit materiaal gewerkt met potlood, inkt, houtskool en papier. De lessen wisselen elkaar af met exacte oefeningen, vrije lessen en opdrachten. In de exacte lessen leren we vooral kijken en tekenen (perspectief, schaduwen, compositie). De vrije lessen worden gegeven om de eigen inspiratie en beeldenstroom op gang te laten komen. De inhoud van het werk krijgt dan evenveel aandacht als de vorm.

In de lessen die daar weer op volgen, wordt er gewerkt in acrylverf. De docent stimuleert je in het experiment met beeldvorming en helpt jou bij het onderzoek naar welk materiaal het beste bij jou past. Het ontwikkelen van je intuïtie en creativiteit is in deze cursus belangrijker dan het eindproduct.

Via het schilderen van stillevens en vrije opdrachten wordt er een basis gelegd voor een persoonlijke schilderwijze.

Op cursistenwerkalphen.blogspot.com kunt u een impressie krijgen van het werk wat door cursisten van deze cursus wordt gemaakt.

 

Dit is de eerste module van deze cursus, lopend van september tot december 2022. Als u zich ook voor de periode van januari tot mei 2023 wilt aanmelden, moet u zich ook via die cursus pagina aanmelden.