Keramiek: 5-weekse proefcursus

Klei is de nieuwe yoga!

Even niet bezig zijn met alle dagelijkse beslommerkingen en nog-te-doen-lijstjes voor thuis en werk? Richt je aandacht één middag per week op je handen en de klei.

Met deze 5-weekse proefcursus kan je geheel vrijblijvend kennismaken met alles rondom keramiek. Door te kijken naar werk van anderen en zelf aan de slag te gaan, leer je steeds meer van de mogelijkheden kennen en ontdek je wat jou het beste ligt.

Heb je nog weinig of niet met klei gewerkt, dan begin je met de basistechnieken. Onder persoonlijke begeleiding leer je aan de hand van een aantal opdrachten diverse opbouwtechnieken, zoals eenvoudige handvormen, opbouwen met rolletjes klei en werken met drukmallen. Daarnaast maak je kennis met decoratietechnieken zoals glazuren.

Ben je al even bezig met klei, maar ben je op zoek naar een plek waar je verder kan leren? Dan kan je hier verder werken aan je ontwikkeling. Onder persoonlijke begeleiding kan je nieuwe technieken leren en je vaardigheden en vormgeving verder ontwikkelen.

Bij deze 5-weekse proefcursus kan je geheel vrijblijvend kennismaken met de keramieklessen van Parkvilla en de docent. En vind je het helemaal te gek en wil je na deze 5 lessen graag verder met keramieklessen? Dan kan je instromen in de cursus die in januari van start gaat. 

De cursuskosten zijn exclusief klei en glazuur. Deze zijn tijdens de lessen bij Parkvilla te verkrijgen. 

Lesdata: 9, 16, 23, 30 november, 7 december

Over de docent

Beatrijs van Rheeden is zelfstandig keramist werkzaam in Barendrecht. Zij is afgestudeerd aan de ABK Minerva te Groningen met een 1e graads Lerarenopleiding Handvaardigheid met als specialisatie Keramiek. In Hongarije aan de Academie van Toegepaste Kunsten te Budapest haalde zij een Master Degree Ceramics.