Zomerweek Studio Puinhoop

Studio Puinhoop. Opruimen doen we later wel…
Leeftijd: 8 – 18 jaar
 
Jonge ontwerpers, kunstenaars en bouwers opgelet! Deze zomer exclusief bij Parkvilla: Studio Puinhoop!
 
Een oude fiets, een kapotte stoel, vale gordijnen. Allemaal dingen die we normaal weg zouden gooien. Maar waarom weggooien als je er nog iets cools van kan maken?
 
Studio Puinhoop is een “Pop-up Upcycling Atelier” waar jongeren de mogelijkheid krijgen om onder begeleiding van docent Leon Weber de meest uiteenlopende dingen te verzinnen én te maken van hun oude spullen, zoals coole kunstwerken, schitterende sieraden, bijzondere beelden of geniale gadgets.
 
Samen met Leon bekijk je voorbeelden, praat je over ideeën, en maak je schetsen en ontwerpen. Vervolgens ga je zelf aan de slag met allerhande materialen en technieken om je eigen coole kunstwerk of geniale gadget te maken. Hierbij zal Leon proberen je op de best passende manier te helpen.
 
Dat betekent dat Leon bij de ene cursist meer aandacht zal geven aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen in een techniek of met een materiaal, en bij de ander een helpende hand kan zijn bij de uitvoering van dat wilde plan of schitterende idee.
 
Iedere dag is er een andere workshop bij Studio Puinhoop, en aan het eind van de week houden we een grootse expositie bij Parkvilla om alles te laten zien wat er gemaakt is. Bovendien word je iedere dag verwend met een lekkere lunch.
 
Waar wacht je nog op? Kijk snel hieronder voor het programma en schrijf je vandaag nog in voor Studio Puinhoop, want wie weet: misschien ben jij de ontwerper van morgen!
 
Maandag 23 aug: “Welkom op de catwalk!”
Op de eerste dag van Studio Puinhoop staat alles in het teken van knippen, scheuren en naaien!
Vandaag maken we de meest waanzinnige outfits van oude spullen, maar ook schitterende sieraden en toffe accessoires. Wat draag jij straks op de catwalk?
 
Dinsdag 24 aug: “Architect in je eigen droomwereld!”
Op de tweede dag verandert Studio Puinhoop in een waar Architectenbureau vol dromers, denkers en doeners. We bouwen de meest waanzinnige gebouwen op de bijzonderste plekken. Luchtkastelen, onderwaterwerelden, ruimtestations… Als jij het kunt dromen, kun je het bouwen!
 
Woensdag 25 aug: “Fantastisch spetterende kleuren!”
Vandaag wordt het pas écht een (Studio) Puinhoop! We gaan buiten bij Parkvilla met z’n allen gigantisch Graffiti spuiten, én we maken onze eigen sjablonen zodat iedereen z’n eigen Street Art stempel op de wereld kan drukken. Maskers op en gaan met die… spuitbus?!
 
Donderdag 26 aug: “Jouw idee in de spotlights!”
Dag vier staat in het teken van bijzondere beelden en mysterieuze meubels als we de zaag zetten in die oude stoel of een supercoole telefoonhouder maken van die oude schemerlamp. Wie weet komen we jouw bijzondere beeld straks wel in een modern museum tegen?
 
Vrijdag 27 aug: “Iedereen op de podium!”
Op de laatste dag van Studio Puinhoop is er ’s ochtends ruimte om de laatste hand te leggen aan jullie creaties, en bouwen we de expositie op van al het moois, cools en geks dat er deze week is gemaakt. ’s Middags zijn jullie, en iedereen die je kent, uitgenodigd voor de gaafste expositie van heel Alphen en omstreken!
 
Prijs per dag: € 42,00*
Prijs voor de hele week: € 195,00
*Wegens de hoge materiaalkosten is de prijs voor woensdag 25 aug: €52,-
 
Cursisten kunnen zich inschrijven voor één of meerdere workshops van Studio Puinhoop, óf voor de hele week. Vermeld de afzonderlijke dag die je wilt volgen bij opmerkingen op het aanmeldformulier. Indien een dag is uitverkocht, hebben deelnemers die de gehele week deelnemen aan studio Puinhoop voorrang. 
 
Bij inschrijving voor de hele week ontvangt de cursist een korting van € 15,00 op het totaalbedrag.
 
Cursisten worden verzocht om (oude) spullen mee te nemen waar zij tijdens Studio Puinhoop mee aan het werk denken te kunnen. Cursisten die meedoen aan de workshop “Fantastisch Spetterende Kleuren” (graffiti en street art) wordt aangeraden oude kleding en schoenen aan te trekken. Maskers en handschoenen zijn aanwezig.
 
Tijdens deze zomerweek zijn alle teken- en schildermaterialen en een lekkere lunch inbegrepen!