Minicursus Kleuterdans / Pré Ballet (4+ jaar)

Speciaal voor alle kleuters die dansend de zomer tegemoet willen: grijp je kans en meld jouw kleuter aan voor deze 4-weekse minicursus Kleuterdans / Pré Ballet! Deze cursus is perfect geschikt voor kleuters die hebben deelgenomen aan de (proef)cursus kleuterdans en tot de zomervakantie willen doordansen. Maar ook kinderen zonder enige danservaring kunnen aansluiten en op deze manier komen kennismaken en proeven! 

Tijdens deze minicursus wordt op een speelse manier begonnen met het aanleren van de basisposities en de bewegingen van het klassieke ballet, maar de nadruk ligt vooral op het plezier in dansen en bewegen. Er komen verschillende oefeningen en spelletjes aanbod waarbij er genoeg ruimte is om te improviseren en  bewegingen te exploreren, zo creëer je eigenheid in de dans. 

Kleuterdans sluit bij de belevingswereld van het kind. We springen als een kikker, stampen als een olifant, trippelen als een muis, spelen met langzaam en snel. Spelenderwijs werken we aan muzikaliteit, lichaamsbesef, motoriek, coördinatie, maar ook aan samenwerken.