Minicursus Ballet 6-10 jaar

Speciaal voor alle kindjes die dansend de zomer tegemoet willen: een minicursus Ballet 6-10 jaar! 

Klassiek ballet…wie kent het niet? Bekende balletten als "Het Zwanenmeer" en "de Notenkraker" worden al eeuwen lang gedanst. Het ziet er licht en sierlijk uit en het lijkt allemaal zo makkelijk... Maar de dansers en danseressen hebben al die passen, sprongen en draaien met oefening en geduld moeten leren.

Tijdens deze minicursus maak je kennis met deze mooie dansstijl en worden er onder begeleiding van juf Wendy oefeningen gedaan aan de barre, zoals: plié, tendu, rond de jambe, etc. Daarna gaat de les verder in het midden van de zaal, waar wordt gewerkt aan coördinatie en balans.

Naast de ‘technische’ oefeningen, zijn er ook vrijere opdrachten waarbij er ruimte is voor (ontwikkeling van) creativiteit, fantasie en samenwerking. Aan het einde van de les worden er grotere sprongen gedaan en kun je fijn door de hele dansstudio bewegen. 

Deze minicursus is geschikt voor alle kinderen tussen de 6 en 10 jaar, met of zonder ervaring. Na het volgen van deze minicursus ben je er helemaal klaar voor om vanaf september mee te doen met een balletcursus bij juf Wendy!