TenS - Dwars door alle kaders, omdat het kán! (12-18 jr.)

TenS 12-18 jaar. Dwars door alle kaders, omdat het kán!
 
Heb jij net als Leon altijd wel 100 ideeën die je zou kunnen tekenen en/of schilderen, maar is je papier nooit groot genoeg voor al die ideeën? Of zou je het wel willen maken, maar weet je niet goed hóe? Of waarmee? Kom dan naar TenS, want hier kan jij ontdekken hoeveel meer je allemaal kunt maken met potlood, penseel of krijt. En geloof me, je kan veel meer dan je denkt!
 
TenS is dé cursus speciaal voor jongeren van 12 tot 18 jaar die het liefst de hele dag zouden tekenen, schilderen, ontwerpen en ontdekken. De cursus is opgezet vanuit de gedachte dat deze fungeert als verdieping en verbreding van het creatieve (voortgezet) onderwijs en wordt gegeven door Leon Weber, docent Beeldende Kunsten en Vormgeving, al ruim 10 jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs.
 
Tijdens de cursus zullen de cursisten door Leon worden uitgedaagd middels een grote variëteit in klassieke thema’s en fantasierijke vrije opdrachten om vooral buiten de gebaande paden te denken en te doen in het TenS atelier. En alles kan voorbij komen, van klassiek portretschilderen tot graffitispuiten, van gigantische, grafische muurschilderingen voor Parkkunst tot uiterst gedetailleerde mini landschapjes die we ter plekke tekenen en schilderen buiten in ons prachtige park. Daarnaast krijgt iedere cursist voldoende ruimte om zijn of haar eigen ideeën uit te werken, waarbij Leon zal proberen elke cursist op de best passende manier te helpen. Dat betekent dat Leon bij de ene cursist meer aandacht zal geven aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen in een techniek of met een materiaal en bij de ander als docentcoach een luisterend oor of kritische beschouwer kan zijn bij de uitvoering van dat wilde plan of schitterende idee.
Zo kan iedere cursist zijn of haar eigen creativiteit op een eigen manier én tempo ontwikkelen om zo het maximale uit de cursus te halen.
 
Maar het belangrijkste blijft toch dat de cursisten in een groep, samen met Leon, met plezier bezig kunnen zijn met tekenen en schilderen, dus waar wacht je nog op? Kom langs en doe mee!
 
Tijdens deze cursus bezoeken we ook een tentoonstelling in een van de grote musea van de Randstad en maken we werken naar aanleiding van dit bezoek.
 
Ben je enthousiast geworden en wil je zien wat we allemaal maken en gemaakt hebben? Kijk dan HIER voor foto’s van dé Teken- en Schilderclub voor jou!
 
Alle teken- en schildermaterialen zijn bij de cursus inbegrepen.