Schilderen: Olieverf & Acryl (Gevorderden)

Ontdek je zelfstandigheid als schilder
 
Wanneer je al een basiscursus schilderen met acryl en/of olieverf hebt gevolgd, kun je je in deze schildercursus verder ontwikkelen. De individuele begeleiding staat garant voor een moderne, persoonlijke voortzetting van je technische en creatieve vorming. Je zult gaan werken met acrylverf, olieverf op waterbasis of met traditionele olieverf (dit laatste uitsluitend met reukarme mediums en oplosmiddelen).
 
Groepsopdrachten zijn gebaseerd op de kunstgeschiedenis en op een actuele tentoonstelling. Je leert hierdoor je technische vaardigheden ontwikkelen, je eigen werk in de kunstgeschiedenis te plaatsen. Vrij werken zal je daarnaast in staat stellen je geleerde technieken om te zetten in creatieve vaardigheden met een eigen verbeelding.
 
Persoonlijke begeleiding
In deze cursus krijg je veel ruimte om aan eigen thema’s te werken. Daarin word je persoonlijk begeleid. De docent zal naar je kijken waar specifiek jouw kwaliteiten liggen. Is dat de technische kant of ben je creatief heel sterk? Waar liggen jouw kansen? Je krijgt van de docent persoonlijke aanwijzingen en tips. Aan de hand van werken van bekende kunstenaars, artikelen, boeken en tentoonstellingen kun je inspiratie opdoen. Na verloop van tijd zal je je eigen werkelijkheid weten te maken. Klassieke thema’s, technische opdrachten maar zeker ook fantasieopdrachten liggen aan deze persoonlijke vorming ten grondslag.

Je gaat eenmaal per seizoen met je medecursisten een museum bezoeken. Dit geldt als een les. Elke les eindigt met een nabespreking van alle werkstukken.
 
De docent wil jou als cursist laten ervaren dat je een zelfstandig schilder bent, met een eigen kwaliteit en een persoonlijk handschrift. Om zover te komen staat voorop in de les: het ontwikkelen van techniek, persoonlijk handschrift, nieuwsgierigheid, tolerantie, vrijheid, plezier,
communicatie, zelfreflectie en doorzettingsvermogen. Zo wordt het schilderen voor jou een feestje!
 
Over Colette Curfs
Colette Curfs studeerde Tekenen en Textiele werkvormen aan de lerarenopleiding te Delft en vervolgens Schilderen en Grafische Technieken aan de Rietveldacademie in Amsterdam. Colette werkt in een groot atelier in het voormalige Wilhelmina Gasthuis te
Amsterdam en is als docent verbonden aan Parkvilla en
aan het Culturele Centrum van de VU te Amsterdam. Werk van Colette Curfs is te zien op: www.artxs.nl/colette.htm.