Modern Schilderen Masterclass

Deze cursus begint waar de meeste cursussen eindigen. Heb je behoefte om verder te komen met je werk dan de klassieke gang van zaken, dan is deze cursus uitermate geschikt voor jou. Modern schilderen is zeker niet altijd abstract. Het kan wel maar het kan ook figuratief zijn. Het gaat er vooral om dat je een eigen draai geeft aan je werk, een persoonlijk handschrift ontwikkelt, je eigen kleurkeuzes maakt en een eigen sfeer kan oproepen in je werk.
 
Doordat je intensief en individueel begeleid wordt door de zeer ervaren docent en kunstenaar, zul je je eigen handschrift en technische vaardigheden snel ontwikkelen. Opdrachten van de docent zijn een houvast en een inspiratie om te starten met een kunstwerk. Je krijgt van de docent persoonlijke aanwijzingen en er is altijd veel ruimte om aan eigen thema’s te werken. Je leert te experimenteren en vrij te werken, waardoor je vanuit de klassieke traditie naar de moderne schilderkunst kunt stappen.

Kunstgeschiedenis, boeken, artikelen en actuele tentoonstellingen zullen grote inspiratiebronnen in deze cursus en de bodem voor jouw eigen moderne vertalingen van de werkelijkheid en van je verbeelding. Alle materialen kunnen in deze cursus gebruikt worden.
 
Elke les eindigt met een nabespreking van alle werkstukken, waardoor je leert kijken naar je eigen werk en naar dat van anderen. En dit geeft je weer de nodige inspriratie.
 
Over Colette Curfs
De docent is opgeleid tot beeldend kunstenaar aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en tot docent aan de lerarenopleiding in Delft. Zij geeft diverse cursussen bij Parkvilla, les aan studenten van de VU in Amsterdam. Zij exposeert sinds 1988 solotentoonstellingen bij
galerie Art Singel 100 te Amsterdam, info: www.artxs.nl/colette.htm.
 
Deze cursus is onderdeel van 2 modules, startend in september en januari (2 x 15 lessen). Als je je voor 1 juli voor beide modules inschrijft, ontvang je 5% korting per module.