Tekenen & Schilderen

Zin om te tekenen en schilderen in het nieuwe jaar ? Dan is dit een cursus voor jou.

In 15 lessen leer je samen met andere beginnende cursisten de beginselen van het tekenen en schilderen. Deze cursus is prima geschikt voor echte beginners, maar ook voor diegenen die weinig of al lang niet meer getekend of geschilderd hebben. In dit traject krijg je 15 lessen.

De eerste lessen wordt er in zwart/wit materiaal gewerkt met potlood, inkt, houtskool en papier. De lessen wisselen elkaar af met exacte oefeningen, vrije lessen en opdrachten. In de exacte lessen leren we vooral kijken en tekenen (perspectief, schaduwen, compositie). De vrije lessen worden gegeven om de eigen inspiratie en beeldenstroom op gang te laten komen. De inhoud van het werk krijgt dan evenveel aandacht als de vorm.

In de lessen die daar weer op volgen, wordt er gewerkt in acrylverf. De docent stimuleert je in het experiment met beeldvorming en helpt jou bij het onderzoek naar welk materiaal het beste bij jou past. Het ontwikkelen van je intuïtie en creativiteit is in deze cursus belangrijker dan het eindproduct.

Via het schilderen van stillevens en vrije opdrachten wordt er een basis gelegd voor een persoonlijke schilderwijze.

Deze cursus is onderdeel van 2 modules, startend in september en januari (2 x 15 lessen). Als je je voor 1 juli voor beide modules inschrijft, ontvang je 5% korting per module.