Top 3 Tekenen & Schilderen, deel 3

Wanneer je je hier aanmeldt, schrijf je je in voor module 3. Wil je je inschrijven voor de gehele cursus, dan volstaat aanmelding voor alleen 105. Indien je alleen module 1 wilt volgen, meld je dan voor 105a aan. Ben je alleen in module 2 geïnteresseerd, dan kun je je voor 105b aanmelden.

3e module TOP-3 Angenelle Thijssen 105c
 
Expressie in beelden!
In deze cursus pakken we door om vanuit realisme verder te gaan in de mogelijkheden van expressie. Of we nu het thema model, landschap of stilleven induiken, steeds gaat het om de mogelijkheid eigen expressie in het thema te leggen. De docent reikt alle mogelijke inzichten en oefeningen aan om het ontwikkelen van een eigen expressie mogelijk te maken. Geen uniforme resultaten, maar iedere cursist verwerkt het thema op zijn eigen, beeldende manier.
 
Samen met de docent ga je onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om jouw werk meer expressie te geven. Om dat te bereiken gaan we dieper in op de mogelijkheden van de beeldelementen, compositie, vormen, kleuren en contrasten. Kunstgeschiedenis is hierbij een leerzame inspiratie. Een aantal weken werken we met thema’s die de docent aanreikt. Termen als realiteit, stileren en abstraheren komen hierbij aan de bod. De docent vindt jouw eigen wensen en inbreng erg belangrijk en houdt hier uiteraard rekening mee.
 
Voorstudie tekenen
Het ontwikkelen van je eigen kijkwijze begint met een voorstudie door middel van tekenen. Dit aspect heeft een belangrijke plaats in deze cursus. In die voorstudie wordt de eerste stap naar eigen inbreng in het verwerken van het thema gezet. De thema’s kunnen bijvoorbeeld variëren van het tekenen van een model of portret tot het tekenen van een stilleven of landschap. Je zult verschillende technieken gebruiken in de loop van het studieproces; een greep uit de mogelijkheden: houtskool, pastelkrijt, acrylverf, aquarel, collage en inkt. Deze mogelijkheden zijn, i.o.m. de docent, naar ieders wens uit te breiden.
 
Reflectie: na zo’n lessencyclus bespreken we klassikaal de veelheid aan beeldende en technische oplossingen van alle cursisten. Een verrassend en leerzaam moment!
 
Materiaallijstje: Omdat het de derde module betreft, zal de docent je tegen die tijd mailen wat de benodigdheden voor de eerste lessen zijn.
 
De Top 3 bestaat uit 3 modules van 10 lessen. Wanneer je je hier aanmeldt, schrijf je je in voor module 3 van de Top3. Klik HIER om je aan te melden voor Module 1 (cursus 105a)
Klik HIER om je aan te melden voor Module 2 (cursus 105c)
Klik HIER om je met korting aan te melden voor de gehele Top 3 (cursus 105)