Top 3, Tekenen & Schilderen, deel 1

1e module TOP-3 Colette Curfs 105a:
Je hoeft geen volleerd tekenaar of schilder te zijn om aan deze cursus mee te kunnen doen. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je wordt door de docent intensief en persoonlijk begeleid, zodat je je op eigen niveau verder kunt ontwikkelen.


De lessen zijn opgedeeld in thema’s waaraan we een aantal weken werken. Klassieke thema’s zoals portret, model, stilleven en landschap liggen ten grondslag aan deze opdrachten, veelal geïnspireerd door de kunstgeschiedenis, maar ook actuele tentoonstellingen kunnen tot inspiratie in de les leiden.

De basismaterialen waar we mee werken zijn houtskool en acrylverf op papier of doek. Uiteraard behoren alle andere materialen zoals pastel, inkt, aquarel en olieverf ook tot de mogelijkheden. Soms is een opdracht specifiek gebonden aan een bepaald materiaal, maar vaak is de cursist vrij om eigen materiaal te kiezen. Neem voor de eerste les houtskool en kneedgum mee, papier is te koop tijdens de les.


Colette Curfs studeerde Tekenen en Textiele werkvormen aan de lerarenopleiding te Delft en vervolgens Schilderen en Grafische technieken aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam. Colette woont in Amsterdam en werkt in een groot atelier op het Wilhemina Gasthuis terrein te Amsterdam. Ze is als docent verbonden aan Parkvilla en aan het Culturele Centrum van de VU te Amsterdam. Werk van haar is te zien op www.artxs.nl/colette.htm

De Top 3 bestaat uit 3 modules van 10 lessen. Wanneer je je hier aanmeldt, schrijf je je in voor module 1 van de Top3. Klik HIER om je aan te melden voor Module 2 (cursus 105b)
Klik HIER om je aan te melden voor Module 3 (cursus 105c)
Klik HIER om je met korting aan te melden voor de gehele Top 3 (cursus 105)